Снимки: БулфотоСоциологът Андрей Райчев сравни евентуален проект на Кирил Петков и

...
Снимки: БулфотоСоциологът Андрей Райчев сравни евентуален проект на Кирил Петков и
Коментари Харесай

Андрей Райчев сравни евентуален проект на Кирил Петков и Асен Василев с този на Демократична България

Снимки: Булфото

Социологът Андрей Райчев съпостави възможен план на Кирил Петков и Асен Василев с този на Демократична България.

" Когато има неспокойствие в езерото е извънредно неправилно да кажете какъв брой е то, ще премерите нещо, няма да излъжете, само че дали е било нагоре или надолу зависи от инцидентни фактори, по тази причина би трябвало да се натрупат социологически проучвания и междинното ще е вярното ", разяснява пред БНР Райчев.

" Виждаме напредък в синьо - което е Демократична България и имаме опазване на партиите на статуквото – стабилизация и малко растеж на ГЕРБ и Движение за права и свободи, имаме и малко растеж на Българска социалистическа партия. За Има Такъв Народ има разстройства в електората им, поради това, че те не съумяха да сформират държавно управление. "

За ГЕРБ растежът не е толкоз озадачаващ, колкото растежът за Българска социалистическа партия, тъй като те са в по-сложна позиция, тегти прикрепваха ту към партиите на статуквото, ту междинна позиция, повода беше, че те щяха да им трябват, в този момент се оказа, че не им трябват, за мен това е някаква комедия. Но пък да ги приписваш към статуквото това е парадокс, тъй като Корнелия Нинова се бори с Борисов доста преди простестните партии, съобщи социологът.

А стабилизацията на ГЕРБ, която е може би даже дребен растеж, е тъй като за повторно не можа да се сформира държавно управление. И в този момент ужасно доста хора се връщат при ГЕРБ, това е цената да не се направи до момента държавно управление, това е напълно разбираемо. 

Има и нещо необичайно - наподобява, че господин Трифонов схваща своята задача по " верен метод " да се вземе властта, както би трябвало – аз ще направя държавно управление на малцинството, вие ще ме подкрепите, само че във властта е както с ухажването на едно момиче – в никакъв случай не става както би трябвало, а както може…

Властта се взема както може, те изпуснаха това " Може ", прекомерно наблягаха и на " Трябва " – и това има цена за Има Такъв Народ. Не ми се има вяра да порастват от тук насетне.

Българска социалистическа партия се съвзема леко, тъй като Корнелия Нинова построи политика от типичен бесепарски вид, тя не живее в комплекса на някогашна комунистическа партия, това мното се хареса на нейните членове, само че пък не се хареса на популацията. Но това въпреки всичко не анулира фактът, че това е някогашната комунистическа партия. Сега партията води класическа за Българска социалистическа партия политика - спокойна, диалогична, градивна, без да се бута напред, а за опазване на избрани права на народа, което даде лек растеж в този момент за Българска социалистическа партия ", разяснява още социологът.

Ако има нов политически план към Асен Василев и Кирил Петков, той ще е евентуално демократичен план, от рода на Демократична България, двамата политици имат над 90 хиляди души подкрепящи ги във ФБ групата им като Инициативен комитет:

" Тук имаме вълна, тук имаме събитие, тези двама водачи - Василев и Петков в този момент нищо не приказват, само че те явно ще създадат нещо след две седмици, когато се закрие Народното събрание ".

Те имат два избора - да създадат нещо свое или да се присъденят към естественото си място - Демократична България, от това доста зависи - дали ще вършат още една вид " Слави " партия или да възстановят класическото дясно ", сподели още Андрей Райчев.

Така че дали ще има нова огромна партия след 15 септември, или ново могъщо синьо, зависи дали Петков и Василев ще влязат в Демократична България, смята социологът. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР